Increase Fonts:

Ο Σ.Ι.Κ.Ξ.Γ PALSO Πρέβεζας – Λευκάδας διοργάνωσε για πρώτη φορά το First Welcome Summer Fest το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, ημέρα παραμονής της 7ης έκθεσης ξενόγλωσσου βιβλίου και εποπτικών μέσων, στον πολυχώρο “ARTηρία” στη μαρίνα της Λευκάδας, με σκοπό να καθιερωθεί ως θεσμός στην αρχή κάθε καλοκαιριού.

 

Η φιλοσοφία μας ήταν  η γενναιόδωρη ανταπόδοση προς τους μαθητές και γονείς που τιμούν και εμπιστεύονται τα ΚΞΓ PALSO Πρέβεζας- Λευκάδας.

 

Η όλη εκδήλωση αγκαλιάστηκε με πολύ ζήλο από γονείς και μαθητές και όλοι επωφελήθηκαν από το σημαντικό αυτό Φεστιβάλ.

 

1. Η εκδήλωσή μας ξεκίνησε με την κριτική επιτροπή – ζωγράφους , τους οποίους είχαμε καλέσει για να εκτιμήσουν τις 12 καλύτερες ζωγραφιές των μαθητών μας με θέμα  « Καθαριότητα-Πολιτισμός-Τουρισμός ».

 

Παραθέτουμε σχόλια της κ.Χαράς Σαίτη (εικαστικός και θεωρητικός της   τέχνης ,υπεύθυνη του Εικαστικού Εργαστηρίου)

 

Με χρώμα και φαντασία

 

         Γαλάζιες θάλασσες, πουλιά, ονειρεμένα χωριουδάκια με σπιτάκια τακτοποιημένα δίπλα στο ποταμάκι, ποδήλατα, γοργόνες, λευκές αρχαιοελληνικές κολώνες, χαρούμενα παιδιά, δέντρα και ήλιοι, γέμισαν την αίθουσα της Αρτηρίας, όπου παρουσιάστηκε η παιδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα “Καθαριότητα, Πολιτισμός-Τουρισμός”, στα πλαίσια του 1st Summer Fest της Palso, το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014.

        Τα έργα ήταν όλα πανέμορφα, γεμάτα φαντασία, χρώματα, έξυπνες ιδέες, τόσο, που μας ξάφνιασαν! Τα παιδιά έδωσαν τον εαυτό τους σε ένα σύνθετο και δύσκολο θέμα και μας εξέπληξαν ευχάριστα. Η εννοιολογική προσέγγιση του θέματος, ακόμη και από τα μικρότερα παιδιά, υπήρξε σε πολλές περιπτώσεις άρτια και η εικαστική πραγμάτευση φανέρωσε τον ενθουσιασμό και τη δημιουργικότητα των μικρών ζωγράφων. Τα παιδιά ζωγράφισαν προτάσεις ποιότητας ζωής, δίνοντας με τον δικό τους μοναδικό τρόπο λύσεις και απαντήσεις σε σύγχρονα αδιέξοδα, υπογραμμίζοντας τα κακώς κείμενα αλλά και δείχνοντας με απλότητα την αισιόδοξη πλευρά της ζωής.

          Καθώς η ποιότητα στο σύνολο των έργων ήταν πολύ υψηλή, η κριτική επιτροπή δυσκολεύτηκε να ξεχωρίσει κάποια έργα από αυτά για να βραβευτούν. Όλες οι ζωγραφιές είχαν κάτι να πουν, με μια αφοπλιστική αθωότητα και ειλικρίνεια αλλά και με μια τολμηρή εικαστική γλώσσα, που μόνο τα παιδιά γνωρίζουν. Τελικά, οι τρεις εικαστικοί καλλιτέχνες που αποτελούσαν την επιτροπή κρίσης (Χαρά Σαΐτη, Σωτήρης Θεριανός και Γιάννης Ζαφειρόπουλος), επέλεξαν με αξιολογική σειρά τα έργα των παρακάτω μαθητών:

 

 1. Καλαμίδα Βασιλική
 2. Παλιοδήμου Αντιγόνη-Μαρία
 3. Σιαμέτη Σπυριδούλα
 4. Κασσάρα Μαριλένα
 5. Ζαβερδινός Αριστοτέλης
 6. Κορφιάτη Παρασκευή
 7. Ρομποτή Ελένη
 8. Ναστούλης Νίκος
 9. Θερμός Κωνσταντίνος
 10. Αντύπα Βασιλική
 11. Σπυράκου Μαρίνα
 12. Πατακιάρα Ζωή

 

Η βράβευση των εμπνευσμένων μικρών ζωγράφων έγινε το βράδυ της ίδιας μέρας από την πρόεδρο κ. Μαρία Παπαβασιλείου και την εικαστικό κ. Χαρά Σαΐτη. Οι μαθητές κέρδισαν όμορφα δώρα και χορηγίες από την Palso , τους Εκδοτικούς Οίκους Grivas Publications , Burlington Books , mm Publications –Combo  books και Hillside Press.

Επίσης, το “Εικαστικό Εργαστήρι” του Συλλόγου Ζωγραφικής και Αγιογραφίας, θέλοντας να επιβραβεύσει τα ταλαντούχα παιδιά, έδωσε δώρα αξίας 350 ευρώ (βιβλία και δωρεάν συμμετοχή στο παιδικό-εφηβικό Εργαστήρι της νέας σεζόν).

 

                                                                                       28/06-2014

                                                                                       Χαρά Σαΐτη

                                                 εικαστικός και θεωρητικός της τέχνης

                                                υπεύθυνη του Εικαστικού Εργαστηρίου

 

2. Στη συνέχεια έγινε η προσέλευση κι εγγραφή των μαθητών των Κ.Ξ.Γ PALSO Πρέβεζας –Λευκάδας κατά την διάρκεια της οποίας  δόθηκαν καπελάκια ,διπλώματα συμμετοχής και καρτελάκια εισόδου. Κατόπιν ο Σύλλογος παρέθεσε ελαφρύ γεύμα προς όλους τους μαθητές μας .

 

3.Ύστερα πραγματοποιήθηκε δίωρο σεμινάριο – εργαστήρι ζωγραφικής  από την συνάδελφο μας κ.Πετρούλα Ροντογιάννη και τους ζωγράφους με την βοήθεια επίσης της συναδέλφου κ.Γιολάντα Ευστρατίου.

 

4. Ακολούθησε παρουσίαση Ιαπωνικής Τέχνης ‘ Origami ‘ από το Κ.Ξ.Γ κ.Χαρούλας Καραμπότσου και παράλληλα παρουσίαση έκθεσης με θέμα “Κατασκευές με χαρτί και όχι μόνο ” από το Κ.Ξ.Γ κ.Λαμπρινής Κολιού.

 

5.Κατόπιν η δράση “ Seed-Believe-Happen ” , σχετική με το περιβάλλον από το Κ.Ξ.Γ κ.Σπυριδούλας Καταγή.

Παραθέτουμε το concept της δράσης αυτής …

 

Seed – Believe-Happen

 Κατά τη διάρκεια τουFirst Welcome Summer Fest που διοργάνωσε ο Σύλλογος PALSO Πρέβεζας-Λευκάδας λάβαμε μέρος με μια δράση που ονομάσαμε : Seed – Believe-Happen .

Η ιδέα ήταν απλή και στιγμιαία !Seed = σπόρος

  Believe = πιστεύω , Happen = συμβαίνει

Ένας μικροσκοπικός σπόρος που φυτεύεται και με πολύ αγάπη και φροντίδα , με πολύ πίστη αρχίζει να μεγαλώνει….Και τότε συμβαίνει το ¨θαύμα ¨ : ένας καρπός !

Αυτή η απλή διαδικασία βοηθάει στο να μεταδώσουμε στα παιδιά μας όχι μόνο στα βιολογικά αλλά και στους μαθητές μας την αγάπη για το περιβάλλον , για τη Γή μας που τόσο πολύ δοκιμάζεται τις τελευταίες δεκαετίες.

Και κάτι ακόμη όμως! Η διαδικασία αυτή δίνει τη σειρά της στην απλόχερη προσφορά στους ανθρώπους μας. Σε άλλους μαθητές , γονείς και δασκάλους που με ένα χαμόγελο και ένα ευχαριστώ έσπασαν το τείχος του « αγνώστου » και δέθηκαν έστω και μέσα από ένα μικροσκοπικό φυτό που χάρισαν.

Όμως , ποια σχέση μπορεί να έχει αυτό το concept με εμάς τους καθηγητές ξένων Γλωσσών ή και γενικότερα τους εκπαιδευτικούς ; Μα είναι προφανές – για εμένα τουλάχιστον :η γνώση είναι ο σπόρος που φυτεύουμε στους μαθητές μας. Ένα μικρό σποράκι , ένα γράμμα , μια λέξη , μια πρόταση , μια παράγραφος….Τα φροντίζουμε στοργικά για να μπορέσουν να αφομοιώσουν τις γνώσεις τους . Πιστεύουμε σ’ αυτά !Τους δίνουμε θάρρος – αλλά γιατί όχι; και θράσος – δύναμη να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες τις μάθησης! Μόνο; Όχι! Δεν είμαστε αυτοί που που δίνουν ξερές γνώσεις στα παιδιά.!Τα εμπνέουμε ( γιατί από αυτά εμπνεόμαστε), τα στηρίζουμε , τα φροντίζουμε , τα συμβουλεύουμε για να ξεπεράσουν και τα εμπόδια της ζωής!

Είμαστε εδώ γιατί η εκπαίδευση δεν είναι ένα απλό επάγγελμα, είναι ένα πολυσύνθετο λειτούργημα. Και εμείς – ως λειτουργοί μαζί με τους γονείς , δίνουμε στα παιδιά όσα περισσότερα εφόδια μπορούμε για να σταθούν επάξια σε έναν γοργά μεταβαλλόμενο κόσμο.

Έτσι λοιπόν , με πίστη όλα μπορούν να συμβούν .Οι καρποί των γνώσεων και των δυνατοτήτων ενός παιδιού είναι αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας , δικής του πάνω απ΄όλα , των γονιών του αλλά και δική μας – έστω και κατά ένα μικρό λιθαράκι. Ένα λιθαράκι όμως που μπορεί να κάνει τη διαφορά , που μπορεί να στηρίξει το οικοδόμημα μιας ζωής !

Οι καρποί αυτοί είναι το καύχημα μας είναι η δύναμη που παίρνουμε για να συνεχίσουμε το λειτούργημα μας και να γίνουμε και οι ίδιοι καλύτεροι λειτουργοί αλλά και καλύτεροι άνθρωποι πάνω απ΄ όλα ……..

Σπυριδούλα Καταγή

 

6.Συνεχίζουμε με θέμα « Ευρωπαϊκή Ένωση και πολυγλωσσία-γιατί πρέπει να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες» από τον κ.Παναγιώτη Αλεβαντή (Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης – Ευρωπαϊκή Επιτροπή )  .

 

7. Ηλεκτρονική παρουσίαση θεάτρου μαριονέτας με θέμα «Friends forever -Damon and       Phintias » Cambridge Centenary Competition for Schools από το Κ.Ξ.Γ της κ.Μαρίας Παπαβασιλείου .

 

8.Χορογραφία «You are my world »από το Κ.Ξ.Γ κ.Μαίρης Παλιούρα και παρουσίαση των τραγουδιών «I’ m Sailing »του καλλιτέχνη Rod Steward και «Love me again »του John Newman από το Κ.Ξ.Γ κ.Λαμπρινής Κολιού.

 

9.Θεατρική παράσταση «An Indian Story »από το Κ.Ξ.Γ κ.Χριστίνας Κολιού και poster presentation –Famous Destinations ,Wonders of Nature vs Wonders of Man από το Κ.Ξ.Γ κ.Ασπασίας Προσάλεντε.

 

 

 

10. Θεατρικά sketch με θέμα «Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Πρέβεζας –Λευκάδας »,ποίηση και παιδικά Αγγλικά τραγούδια από το Κ.Ξ.Γ κ.Μαρίας Παπαβασιλείου .

 

11.Ομιλία από την ψυχολόγο MSc –Σύμβουλο Οικογένειας κ.Μαρία Ζερίτη με τίτλο   « Δημιουργική Απασχόληση  :Πως  θα  παίξουμε  με  τα  παιδιά μας ..;» προσφορά από τον εκδοτικό οίκο mm & Binary Logic .

 

12.Ομιλία από τον Ακαδημαϊκό Σύμβουλο ( ELT consultant ) κ. Νίκο Αναγνώστου με θέμα «Η μελέτη στο σπίτι και λάθη που γίνονται » προσφορά της Εκδοτικής Εταιρίας Express Publishing.

 

Η πλούσια βραδιά μας έκλεισε χορευτικά με DANCE  PARTY από τους μουσικούς καλλιτέχνες Πέτρο Αντωνίου και Σωτηρία Κολιού , οι οποίοι μας ταξίδεψαν σε ένα χορευτικό και μουσικό αμάγαλμα ελληνικών και ξένων ρυθμών..!

 

Η εκδήλωση αυτή καλύφθηκε από τα τοπικά τηλεοπτικά, έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

 

Οι μαθητές , γονείς και συνάδελφοι δώσανε υπόσχεση ότι από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν τις ετοιμασίες για το 2nd  Welcome Summer Fest June 2015 , το οποίο θα προτιμούσαμε να πραγματοποιηθεί σε δύο μέρες.

 

Και του χρόνου …..!!!!

 

Μια τέτοια όμως εκδήλωση δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς την αρωγή των  χορηγών – ευεργετών μας :

1.    Archer

2.    Burlington Books

3.    Cambridge Esol

4.    Express Publishing

5.    Grivas Publications

6.    Hillside Press

7.    MM – Binary – Combo Books

8.    Libreria Espanola –Νικολόπουλος

9.    Ευρωπαϊκή Επιτροπή - DGT Athens

10.                       Επιμελητήριο Λευκάδας

11.                       Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

12.                       Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων               Γυναικών Επιχειρηματιών (eedege.gr )

13.                       Ψαροταβέρνα Μελτέμι

14.                       Καψιώχας Audi-VW-Skoda

15.                       Villa Ionio

16.                       Green Villa

17.                       Villagio Bungalows

18.                       Ξενοδοχείο Μαρούσιω

19.                       Αγέρας – Σάντα Μαρίνα 

20.                       Ephira Travel ( Πάργα )

21.                       Μεζεδοπωλείο Old Navy  

22.                       Sport Point

23.                       Βεργίνης Supermarket   

24.                       Athensviews –Newspaper

25.                       Τεχνικό Super Market PROFI

26.                       Ανυφαντής – Η τέχνη στο έπιπλο

27.                       ΚΕΚ ΝΕΟ Θετικό

28.                       Βιβλιοπωλείο Κύκλος  

29.                       Λευκά Είδη Ζωή Ροντογιάννη

30.                       Ενδύματα –Ζαχου Μαρία

31.                       Cult-Clothes Shop –Οικονόμου  Γιώργος

32.                       Website-Design Κολιός Θωμάς

33.                       Γραφικές Τέχνες- IMAGER 

34.                       Τα τοπικά ΜΜΕ

35.                       Τον πολυχώρο ARTηρια

7H Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου και Εποπτικών Μέσων 15 Ιουνίου 2014

Ο Σύλλογος Ιδιοκτήτων Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Πρέβεζας –Λευκάδας διοργάνωσε την 7Η Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου και Εποπτικών Μέσων την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 στον πολυχώρο ARTηρια στη μαρίνα Λευκάδας με εξαιρετική  επιτυχία , καλωσορίζοντας τους επισκέπτες με λικέρ ροζολί και γαρύφαλλο.

Όπως κάθε φορά , πλούσια η συμμετοχή των Εκδοτικών Οίκων και Εξεταστικών Φορέων καθώς και οι ομιλίες εκπαιδευτικού περιεχομένου άψογες και πολύ ωφέλιμες τόσο για τους ιδιοκτήτες Κ.Ξ.Γ όσο για τους συνεργάτες τους .Είσοδος όπως πάντα ήταν ελεύθερη.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ.Σωτήριος Σκιαδαρέσης , οι πρόεδροι και μέλη των  Δ.Σ των Συλλόγων PALSO Αιτ/νιας, Άρτας ,Θεσπρωτίας , Ιωαννίνων και Κέρκυρας .  Τους ευχαριστούμε θερμά για τη συνεχή υποστήριξη και αλληλεγγύη τους .

 Κατά τη διάρκεια της έκθεσης λειτουργούσε Έκθεση ζωγραφικής της συναδέλφου κ.Πετρούλας  Ροντογιάννη , και τα έσοδα πώλησης των έργων τέχνης  προσφέρθηκαν  για φιλανθρωπικό σκοπό. Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά την καλλιτέχνη συνάδελφό μας .

Οι εμπορικές ομιλίες αρκετές (Super Course , Grivas Publications , Burlington Books , Express Publishing , Cambridge Esol ) και όπως πάντα σημαντικές , ποιοτικές και διαφωτιστικές .

Παραθέτουμε την ομιλία του κ.Stephen Taylor ( Cambridge Esol χορηγός ):

Cambridge English were once again honoured to be invited to present at the 7th annual Preveza-Lefkada PALSO Association Exhibition of Foreign Language Publications and Media, this year held on the 15th June at the Artiria Cultural Complex in Lefkada .

Under the title “ Teaching towards the revised FCE Exam 2015 “ , Cambridge English South East Europe Consultant Mr.Stephen John Taylor delivered an illuminating academic preparation on the forthcoming changes to the First Certificate for the Schools examination due to come into effect 1st January 2015.

This popular B2 examination has now been made even more candidate-friendly by reducing its length by 30 minutes , combining the Reading and Use of English Papers into one and making important changes to the Writing and Speaking Papers , all of which were entreatingly presented and clearly explained by Mr.Taylor.

Attendees were shown how the new version of the FCE now features much more guidance or ‘ scaffolding ‘ the previous versions , especially throughout the Writing Paper and in Part 3 of the Speaking Paper.They were then given practical advice on how to improve candidates’ writing and speaking performance through the teaching of punctuation and natural collocations to achieve even better results in the future.

Specifications and a sample exam were given out to attendees, but for those who missed this event the relevant information is available at: http://www.cambridgeenglish.org/gr/exams-and-qualifications/first-for-schools/exam-update-for-2015/

Attendees were also given   the opportunity to win a year’s subscription to the excellent online teacher training service Cambridge English Teacher and the names of 5 lucky winners were drawn in a lottery at the end of the presentation.

 

Μας τίμησαν επίσης την έκθεσή μας με δύο εξαιρετικές ομιλίες – παρουσιάσεις ο κ.Παναγιώτης Αλεβαντής ( Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης ) με τίτλο ΄΄ Μετάφραση : η επίσημη γλώσσα της Ευρώπης ΄΄ και

 ο κ Αζαρία Αλμπέρτος με τίτλο ομιλίας ΄΄Πόσο καλά Επικοινωνώ με Καθηγητές και Μαθητές ; Πόσο καλά Εξυπηρετώ τους γονείς; Ένα Πρακτικό Πλάνο Βελτίωσης της Επικοινωνίας 5 Βημάτων ΄΄ .

 

Δεν έλειψε φυσικά και η γευστική δοκιμή τοπικών κρασιών συνοδεία καντάδων και εδεσμάτων δια χειρός συναδέλφων του Συλλόγου μας  . Οι συνάδελφοί μας εκτός από εξαιρετικοί παιδαγωγοί  είναι και σπουδαίοι στη γαστρονομία !!!

 

Η πρόεδρος κ. Μαρία Παπαβασιλείου και το Δ.Σ του Συλλόγου επιθυμεί μέσα από αυτή τη στήλη  να ευχαριστήσει  από καρδιάς  όλους όσους συμμετείχαν και συνετέλεσαν στην επιτυχή διεξαγωγή της 7ης Έκθεσης στο σμαραγδένιο νησί της Λευκάδας ……

Ευχαριστούμε και πάλι τους χορηγούς μας οι οποίοι αν και διάγουμε περίοδο οικονομικής κρίσης προσέφεραν ότι δυνατόν για να φέρουμε σε πέρας το  1st Welcome Summer Fest και την 7η Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου και Εποπτικών Μέσων.